GenelSiyaset

Coşkun: ‘Partimizin İlkeleri var’

Memleket Partisi, 28. Dönem Balıkesir Milletvekili adaylarını tanıttı. Tanıtım toplantısının ardından milletvekili adayları esnaf ziyareti yaparak partiye destek istedi.

Memleket Partisi’nde Balıkesir’de 1.Sıradan milletvekili adayı gösterilen Balıkesir kurucu başkanı Sinan Diker “Ne sağdan, ne soldan, Atatürk’ün yolundan. Ne cumhur, ne millet, tek yol memleket diyerek hepinizi Memleket Partisi’ne destek vermeye çağırıyorum” diye konuştu.

Memleket Partisi 28. Dönem Milletvekilliğinde parti içerisinden 9 ismi aday çıkarmıştı. Milletvekili adayları Sinan Diker, Göksel Taşaltı, Hakkı Bitikli, Diğdar Daşkın, İbrahim Kaya, Ahmet Can Aydemir, Akide Karaşahin, Kerem Aytanhan ve Ayşegül Toktay yapılan toplantıyla tanıtıldı. Tanıtım toplantısında konuşan İl Başkanı Sefer Coşkun seçim startını verdiklerini söyledi. Toplantının ardından milletvekili adaylarına esnaf ziyaretinde de eşlik eden Coşkun, vatandaşlardan Memleket Partisi’ne destek vermelerini istedi.

SEFER COŞKUN: “İLKELİ DURUŞA SAHİPGENEL BAŞKANIMIZ VAR”

Memleket Partisi İl Başkanı Sefer Coşkun milletvekili adaylarının tanıtıldığı toplantıda Memleket Partisi olarak mutlu olduklarını dile getirerek, “Çünkü ilkeli siyaset yapan ve ilkeli bir duruşa sahip bir genel başkanımız var. Partimizin altı tane ana ilkesi var. Bu ilkelerden birincisi Mustafa Kemal Atatürk’ü asla tartışmayacağız. İkincisi terörün her türlüsünü lanetleyeceğiz. Üçüncüsü ayrımcılığın her türlüsüne; din, dil, ırk başta olmak üzere her türlüsüne karşıyız. Dördüncüsü siyasetten asla rant elde etmeyeceğiz. Beşincisi kadına şiddete ve çocuk istismarına karşı sert bir şekilde duruş sergileyeceğiz. Altıncısı da doğaya ve çevreye saygılı olacağız” diye konuştu. İl Başkanı Coşkun, Memleket Partisi’nin seçimlere kendi listesinden gireceğine vurgu yaparak, “Aday adaylığı sürecinde Memleket Partisi Balıkesir İl Başkanlığı olarak 14 tane aday adaylığı başvurumuz vardı. Bu aday adaylarımızdan 9 tanesi sıralamaya girmiş oldu” ifadelerini kullandı.

SİNAN DİKER: “CHP LİSTESİ BALIKESİR’İ ÜZDÜ”

Memleket Partisi Balıkesir İl kurucu Başkanı ve 1. sıra milletvekili adayı Sinan Diker tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada diğer partilerin milletvekili adaylarını eleştirdi. Cumhuriye Halk Partisi’nin hazırladığı listeyle Balıkesir’i üzdüğünü dile getiren Diker, “Benim de kurucuları arasında yer aldığım, 1992 yılında masasını, sandalyesini sırtımda taşıdığım Cumhuriyet Halk Partisi listesine bakalım. Yaşasın cumhuriyet, yaşasın Atatürk diyemeyen insanlarla yola çıkan Cumhuriyet Halk Partisi yine hazırladığı listeyle Balıkesir’i üzmüş, mahcup etmiştir” dedi.

‘İÇİMİZE SİNDİREMİYORUZ’

Konuşmasında İYİ Parti adaylarını da eleştiren Diker, ‘İYİ Parti’de aday olarak gösterilen, yıllarca İngiltere lobilerine sığınmış, Erdoğan’ın doktoru Turhan Çömez listenin başında yer alıyor. İkinci sırada ise basın mensuplarını aşağılamış, küçümsemiş bir hanımefendi bulunuyor. Biz bunu kabul etmiyoruz, içimize sindiremiyoruz. AKP’nin milletvekili listesine baktığımızda da biz Köroğlu gibi dövüşe dövüşe, döne döne, vuruşa vuruşa mücadele verdiğimizde PKK’ya karşı FETÖ’cüsüyle mücadele ederken döne döne parti değiştiren insanları listelerinin birinci sırasına koyuyorlar” dedi.

‘TEK YOL MEMLEKET’

‘Balıkesirliler’in vicdanına sesleniyorum’ diyen Diker, “Gelin vicdanlarınızı sızlatmayın, Memleket Partisi’ne gelin. Ne sağdan ne soldan Atatürk’ün yolunda, ne cumhur ne millet tek yol memleket diyerek hepinizi Memleket Partisi’ne destek vermeye çağırıyorum” ifadelerini kullandı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir