GenelİlçelerSiyaset

Ural: ‘Az Kaldı, İyi Olacağız’

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Özlem Ural, seçim çalışmalarını Bigadiç’te sürdürdü. Bigadiç’in Yörücekler, Balatlı, Babaköy ve Çekirdekli mahallelerinde vatandaşlar ile bir araya gelen Ural,  “Bir gitsinler, tarımın üretimin kanallarını açacağız” dedi.

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Özlem Ural, Bigadiç’in Yörücekler, Balatlı, Babaköy ve Çekirdekli mahallelerinde vatandaşlar ile bayramlaştı.

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Özlem Ural, Seçim çalışmaları kapsamında gittiği Bigadiç’in Yörücekler mahallesinde köydeki gençlerin çoğunun işsizlik nedeniyle kentlere göç ettiğini köyde kalan gençlerin ise maddi imkansızlıklar nedeniyle üretim yapamadığını belirtti. Ural, “Geleceğimiz gençlerimizin büyük çoğunluğu işsizlik nedeniyle kentlere göç etmişler. Fakat aynı sorunla yaşamaya devam ediyorlar. Köyde kalan gençler de maddi imkansızlıklar nedeniyle üretim yapamıyor, üretim yapanlarda yüksek maliyetler sebebiyle ancak kendini çekip çeviriyor. Yatırım yapılması yerel yöneticiler tarafından engellenmiş vatandaşımızın geleceğiyle oynanmış. Sağlık hizmetlerinden de şikayet ettiler. Sebep ise verdikleri vergiyle dönen şehir hastanelerinin acillerinde müdahale için uzun süre beklemeleri. Hak ettikleri hizmet için desteğimiz sizinle sözünü aldık” dedi.

ŞEHRİN SEBZE-MEYVE DEPOSU
Balatlı Mahallesinin şehrin sebze meyve deposu niteliğinde olduğunu belirten Ural, “Ana üretim pirinç iken sulama sorunları nedeniyle buğdaya döndüklerini fakat maddi olarak üretim arttırıcı teşvikler yerine dibe batmamak için kısıtlayıcı tedbirlerle devam ettiklerini ilettiler. Tarım ülkelerinde ileri seviyede teknikler kullanılırken halkımız hala su buharlaşması, kanal kaybı gibi sorunlarla ve ekonomik çaresizlikle boğuşuyor” dedi. Ural, ‘Bir gitsinler tarımın, üretimin kanallarını açacağız’ ifadelerini kullandı.

Çekirdekli Mahallesinde “14 Mayıs ‘ı Kurtuluş Bayramı yapacağız ve gönül rahatlığıyla Kurban Bayramına kavuşacağız”  sözü veren Ural,  mahalle halkının desteğinin çok değerli olduğunu belirterek “‘Sizlere İnanıyoruz’ bizim için en değerli cümle, güveninize layık olmak için çalışacağız ve başaracağız.” dedi. Babaköy Mahallesine giderek vatandaşlarla bayramlaşan Ural, “Mahalle halkı “Başa geçin iyi olacağız.  Zamlardan bunalan vatandaşlar, destek ve sevgileriyle uğurladı bizleri. ” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir