Uncategorized

İlçelerde 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Balıkesir ve ilçelerinde de coşkuyla kutlandı.

Ayvalık: Ayvalık’ta saat 09.00’da ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı’nda Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Personel Albay Mustafa Bulut, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, daire amirleri,siyasi partilerle sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, şehit aileleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşların hazır bulunduğu çelenk sunma töreninin ardından etkinlikler, Hüsnü Uğural Stadyumu’nda sürdü.
Yüzlerce Ayvalıklının katıldığı stadyumdaki etkinlikler; Ayvalık Belediyesi’nin efsanevi bando takımının eşliğinde saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın bir ağızdan okunmasıyla başladı.
Etkinlikte günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, halkın Ramazan Bayramı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.
Ayvalık Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen stadyumdaki etkinliklerde; resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilmesi, resmigeçit ve öğrencilerin gösterimlerinin ardından sona erdi.

Bandırma: Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 103’ncü Kuruluş Yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bandırma Cumhuriyet Meydanın’da büyük coşku ile kutlandı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan’ın çelenk sunmasıyla başlayan tören bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.
Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Cumhuriyet Meydanında resmi tören düzenlendi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı
Konuşmanın ardından günün anlam ve önemini belirten şiir okundu. Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda halk oyunları ve folklor gösterileri gerçekleşti.
Törende Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Birol Şahin, Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Serel, gaziler, siyasi parti temsilcileri STK’lar öğrenciler ve vatandaşlar yer aldı.

Manyas: 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı etkinlikleri daha sonra İstiklal İlkokulunun bahçesinde devam etti. Susurluk Kaymakamı ve Manyas Kaymakam Vekili Muammer Köken ile Belediye Başkanı Tancan Barcin’in öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamaları ile başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Atatürk Ortaokulu Müdürü Erdal Daban “Türk Milletinin yarınları da en güzel şekilde görebilmesi için yarınların teminatı geleceğimizin garantisi olan Türk çocuklarına Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurulduğu günü bayram olarak hediye etmiştir.” Konuşma sonrası öğrenciler şiirlerini okurken, Nene Hatun Anaokulu ve İstiklal anaokulu ile İlkokulu öğrencilerinin yanısıra İstiklal İlkokulu özel sınıftan iki öğrencisi folklor gösterilerini sundular. Program da en çok kitap okuyan 15 öğrenciye sembolik olarak bisikletlerinin teslimi ile 23 Nisan Bayramı nedeniyle düzenlenen yarışmalar da dereceye giren öğrencilere armağanların verilmesiyle birlikte program sona erdi. Programa kurum amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldılar.

Sındırgı: Bütün mahalle halkı kutlama töreninde bir araya geldi. Öğrencilerin birbirinden güzel gösterilerinin yanı sıra çeşitli yarışmalar da gerçekleştirildi. En çok ilgi gören yarışma ise “ Yöresel Dingil Yarışları “ oldu. Program sonrasında tahta arabalarla dingil yarışması gerçekleştirildi.
Program öncesinde Yüreğil İlk ve Orta Okulu öğrencilerinin geri dönüşüm atölyelerinde ürettiği ürünler, yöre halkı tarafından getirilen yöresel yemekler ve ürünler ile birlikte depremzedeler için düzenlendi.
Kutlama programına ilçe kaymakamı Zafer Oktay, Sındırgı belediye başkanı Ekrem Yavaş, protokol üyeleri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Program sonunda yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.
Sındırgı Cumhuriyet meydanında ise belediye folklör ekibinin gösterisi ve şişme oyun parkı çocukların ilgisini çekti.
Yüreğil Orta Okulu öğretmeni Bircan Ayyıldız “ Çocuklarımızla birlikte plastikler ve geri dönüşüm ürünleri ile günlük hayatta kullanabileceğimiz ürünler elde ettik. Bu ürünler ve yöre halkının ürünlerini de sergide satarak depremzede ailelerimize bağışlayacağız. Çocuklarımız yaparken çok keyif aldı, eğlendi. Biz de mutlu olduk” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir