AsayişEğitimGenel

‘Saldırıları Lanetliyoruz’

Balıkesir Üniversitesi Senatosu yazılı bir açıklama yaparak İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını lanetleyerek, devletleri barışçıl ve adaletli çözüme destek olaya davet etti.

Balıkesir Üniversitesi Senatosu’ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: 
“Ortadoğu’da, Filistin topraklarında yıllardır İsrail tarafından uluslararası hukuk kurallarını, uluslararası anlaşmaları, evrensel hukuk ilkelerini ve kurallarını hiçe sayarak gerçekleştirilen eylemler ve operasyonlar, yeni bir insanlık dramına daha sebep olmaktadır.
Dünyanın herhangi bir yerinde sivil halka yapılacak her türlü saldırı, nasıl hukuk ve ahlak dışı işe bugünlerde bölgede yaşanan; sivil halka yönelik saldırılar, abluka ve işgal girişimi, masum sivillere yönelik şiddet ve baskı eylemleri, en temel insan haklarının ihlali ile tüm dünyanın gözü önünde sürmektedir.
Gerçekleşen menfur saldırılarda; kadın, erkek, çocuk, yaşlı, genç ayrımı yapmaksızın tüm siviller ve masum insanlar hedef alınmaktadır.
Türkiye Cumhuriyeti ve aziz milletimiz, Ortadoğu’da barış ve diplomasi yoluyla problemlerin çözümüyle bütün insanların özgür, adil ve eşit bir ortamda yaşama ve adalet mücadelesinde her zaman yanlarında yer almakta; bölgesinde ve tüm Dünyada insanlığın ve barışın yanında durmaktadır.
Balıkesir Üniversitesi olarak, yaşanan insanlık dışı saldırıları ve masumlara yönelik zulmü lanetliyor; tüm dünya devletlerini, insan hayatını temel alan barışçıl ve adaletli bir çözüme destek olaya davet ediyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir