Bilim&TeknolojiDünyaEğitimGenelİlçeler

Tarihi Anlara Tanıklık Ettiler

Ülkemizin ilk astronotu olan Alper Gezeravcı’nın uzaya çıkışı ile ilgili TRT özel yayınında canlı bağlantı yapılan merkezlerden biri de Türkiye’de ilk füze denemesi yapılan Şehit Mehmet Günenç Anadolu Lisesi oldu.

Şehit Mehmet Günenç Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, füzenin fırlatılma anını canlı yayında izleyerek yıllar önce aynı kurumu paylaşan büyüklerinin hayallerinin gerçekleşmesinin gururunu yaşadılar. 1950’li yıllarda Bandırma’da kurulan “Bandırma Füze Kulübü”nün yaşayan son üyesi olan Atilla Yedikardaşlar da TRT’nin bağlantısına Antalya’dan katılarak heyecan ve mutluluğunu dile getirdi.

İçlerinde Türk Astranot Alper Gezeravcı’nın yer aldığı NASA’daki uzaya yolculuk macerasını, okullarından yaşamak isteyen Şehit Mehmet Günenç Anadolu Lisesi füze kulübü öğrencileri okullarında buluştu.

TRT bu çok özel güne dair gerçekleştirdiği canlı yayında, 67 yıl önce gerçekleştirdikleri füze atışı ile dünya 3.sü olup tarihe geçen Şehit Mehmet Günenç Anadolu Lisesi füze kulübünün hatırasıyla lise öğrencileri ile dünyanın dikkat kesildiği anlar tarihe geçti.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir