Genelİlçeler

Sındırgı’ya İstihdam Sağlayacak Proje

2004 yılında ilçeyi büyütmek adına ortaya koyduğu projelerle şehri büyütmeyi hedefleyen Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş dur durak bilmeden proje üretmeye devam ediyor.

Muhtarların ve vatandaşların “Hizmet Bankası” olarak adlandırdığı başkan Yavaş Şerif Paşa, Cumhuriyet Meydanı ve KOCAHAN projesinden sonra şehrin yeni prestij alanını oluşturacak projesini vatandaşlara sundu. Her döneminde ilçeye bir meydan ve prestij alan katarak ilçe merkezini genişleten ve projeleri ilçenin farklı bölgelerine yayarak eş zamanlı değerlenmesini sağlayan başkan Yavaş Akpınar Sanat Meydanı ve Termal Otel projesi ile vatandaşlar da heyecan yarattı.
2006 yılında termal turizm bölgesi ilan edilen ve termal otellerin yükseldiği, 12 ay turizmin sağlandığı Sındırgı ilçesinde ilçe merkezine yeni bir termal otel ve meydan projesi bölgede hareket yarattı. Geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katılımı ile açılan 2019 – 2024 seçim vaatleri arasında yer alan KOCAHAN projesine entegre olarak mevcut otogar ve eski kademe binası alanında yapılacak proje ile ilçe merkezi daha prestijli hale gelecek.
Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden yeni terminal projesi ile Sındırgı Belediyesi Kademesinin genişleyecek ilçe girişinde sosyal yaşam alanı oluşturulacak. Terminalin tamamlanması ile birlikte mevcut otogar alanı ve eski kademe alanında Akpınar Sanat Meydanı ve Termal Otel projesi gerçekleştirilecek.
Proje kapsamında 55 odalı Akpınar Termal Otel, köylü pazarı, bal üretim tesisi, peynir atölyesi, şarküteri, Bereket Versin Kadın Kooperatifi ve yöresel ürünler satış merkezi, banka şubesi, 1000 metrekare yeşil alan, 1500 metrekare dükkân, yer altı otoparkı yer alacak.
Her proje yeni bir istihdam Kapısı
Her yeni projesinin istihdama da katkı sağladığını ve Sındırgı’da yeni dönemi şahlanış olarak değerlendiren Sındırgı Belediyes Başkanı Ekrem Yavaş “ 2004 yılından bu yana ilçemizde alt yapı, kanalizasyon, yol, sıcak su gibi ana sorunların %90’ınını çözüme kavuşturduk. Yeni dönemde ise artık güzelliklerin gözle daha çok görüleceği, istihdam etkisi yaratacağı bir dönem olacak. İlçemize üç yeni meydan kazandırdık. Bu dönemin ise en büyük en güzel projesi Akpınar Termal Otel ve Sanat Meydanı projesi. Aslında aynı projeden üç yeni proje daha doğdu, Kademe, Terminal ve Sosyal Yaşam Alanı projesi ile eş zamanlı yürüterek gerçekleştireceğimiz proje prestij katacak, bölgeyi harekete geçirecek, yeni işyerleri ve termal otelle istihdama katkı sağlayacak. Büyükşehir belediye başkanımız Yücel Yılmaz ile birlikte güzel bir projeyi daha ilçemize kazandıracağız. Hayırlı olsun. “ dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir