EğitimGenel

Dereceye Giren Öğrenciler Ödüllendirildi

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Çeşitli yarışmalarda dereceye giren Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi öğrenci ve danışman öğretmenlerini misafir etti.

Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerimiz Ceyda Bozan, Aytunç Örencik ve danışman öğretmeni Pınar Sabaz Biyoloji alanında ”Grafen Kuantum Nokta Temelli Voltametrik Hidrojen Peroksit Biyosensörüyle Erken Hücresel Stres Tespitinin Araştırılması’ isimli projeleriyle TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışmasında Türkiye 3.lüğü elde etmişlerdi. 
Yarışmada elde ettikleri dereceye istinaden TÜBİTAK tarafından ülkemizi uluslararası yarışmalarda temsil edecek projelerin belirlenmesi için ek bir değerlendirme yapılmış, öğrencilerimiz  proje sunumlarını İngilizce olarak gerçekleştirmişler ve bu yarışmada ülkemizi temsil etmeye hak kazanmışlardır. Her yıl ABD’nin çeşitli şehirlerinde düzenlenen dünyanın en büyük üniversite öncesi bilim yarışması olma özelliğini taşıyan, tüm dünyada lise öğrencilerinin Nobel’i olarak görülen “Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışması” 10-16 Mayıs 2025 tarihleri arasında ABD’nin Ohio eyaletindeki Columbus şehrinde gerçekleştirilecek. 
Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerimiz Beyza Eryılmaz, Elif Hayal Çıracı, Zeynep Türkoğlu, danışman öğretmenlerimiz Mine Uçak ve Zehra Şimşek rehberliğinde hazırlanarak Sırbistan Cumhuriyeti ev sahipliğinde  33 ülkeden 4-19 yaş arası katılımcılar katıldığı. “Mini restART 2024 6. Uluslararası Çocuk Resim Yarışması”nda 8529 eser arasından Final sergisine seçildiler. 
İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat Demir başarılı öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimizi İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzde kabul ederek başarılarından dolayı tebrik etti ve ödüllendirdi.
İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat Demir öğrencilermizin bu başarısının ulusal ve uluslararası yarışmalarda yer almasının çok önemli olduğunu, ilimizi ve ülkemizi temsil etmelerinin gururunu yaşadığını ve ilimizde bu başarılı öğrencilerimizin sayısının artması gerektiğini belirtti.