GenelİlçelerSiyaset

‘Çiftçi Feryat Ediyor’

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Balıkesir Milletvekili Adayı Turhan Çömez, çiftçinin artan maliyetlerden dolayı üretimi durdurduğuna ve arazilerin yabancılar tarafından alındığına dikkat çekti.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, Gönen’de düzenlenen Gönen Tarım ve Hayvancılık Fuarı ziyaretinde zirai aletler satan ve çiftçilik yapan iki satıcıyı buluşturdu. Çömez, satıcılardan artan maliyetler hakkında bilgi alarak zirai aletlere yüzde 200 zam gelmesinden dolayı zorluk çeken bir çiftçiyi dinledi. Çömez’e girdi maliyetlerden dolayı tarlasını süremediğini söyleyen çiftçi, “Buğday ekeceğim, ekemiyorum. Gübre yüzde 300 arttı. Mazottaki zamlar da anlatılmaz, yaşanır. İlaçlar ise yüzde 500 arttı. Türkiye’nin halini görüyorsunuz. Ben önümüzdeki sene bırakıyorum. Yapamam. Üretemem. Borca giriyorum. Sonra yabancılar tarlaları alıyorlar. Kendi tarlalarımızda ırgat olduk.” dedi.

“ÇİFTÇİ FERYAT EDİYOR”

2002 yılında Erdoğan’ın iktidara gelirken verdiği sözleri hatırlatan Çömez, “Erdoğan, enflasyon tek haneli rakamlara inecek diyordu. Tam 21 yıl sonra ülkedeki enflasyona bakın. Gönen’in çiftçisi ‘Ben üretemeyeceğim. Çünkü maliyetleri karşılayamıyorum.’ diyor. Çiftçi feryat ediyor.” dedi. Çiftçinin üretim yapamadığı için arazilerini sattığını belirten Çömez, “Benim çiftçim “Kendi tarlalarımızda ırgat olduk.” diyor. Türkiye ve Türk tarımı ciddi bir tehdit altında… Ankara’daki ışıltılı salonlarda insanlara tepeden bakan nobran siyaset yapanlar sahada olan biteni görsünler.” dedi.

“BU TOPRAKLARIN GERÇEK SAHİPLERİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ.

Yerli kaynakların en verimli şekilde değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Çömez, “Türk tarımının ve hayvancılığının desteklenmesi lazım… Girdi maliyetleri düşecek ki benim kardeşim tarlasında çalışacak, üretecek ve bizler daha ucuza, daha kaliteli gıdalar satın alabileceğiz. İşte bunun için yola çıktık. Bunun için siyaset yapıyoruz. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Artık Ankara’da milletten yana olan bir siyaset anlayışı var. Hangi görüşten olursa olsun çiftçi bizim çiftçimiz. Biz bu milleti yeniden ayağa kaldıracağız. Emek veren herkesi destekleyeceğiz. Bu memleket, bu topraklar bizim. Biz bu toprakların gerçek sahiplerine sahip çıkacağız. Çok az kaldı.” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞIN GÜCÜ TÜKENDİ”

Sektör temsilcileri, firma yetkilileri ve vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet eden Çömez, stantları da tek tek gezdi. Stant ziyaretleri sırasında fuara Akçapınar köyünden katılan üretici Ahmet Erol, Çömez’e yem fiyatlarının artmasından yakındı. Vatandaşın alım gücünün tükendiğini söyleyen satıcı “Gariban nasıl yesin? 350 lira kıymanın kilosu. Geçen sene 100-110 liraydı. Nasıl alacak? Eşit olması lazım… Nasıl yiyecek bu insanlar? Maliyet yüksek olduğu için insanlar et yiyemiyor. 21 yıldır sırtıma semeri vurdular. Git gel, git gel sırtım yara oldu. Geçen sene gübre alamadım. Bu sene vadeli aldım. İlaç atamadım, gübreyi zor aldım. Yem fiyatı aldı başını gitti, zor ödüyorum.” dedi.

“SÖZ VERİYORUZ, ÇİFTÇİ VE HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİNİ SONUNA KADAR DESTEKLEYECEĞİZ”

Tarım ve hayvancılığın önemini vurgulayan Çömez de üretimin ve satışların iyi seviyelere gelmesi ve yaygınlaştırılması gerektiğinin altını çizdi. İYİ Parti iktidarında çiftçi ve hayvan yetiştiricilerinin destekleneceğini söyleyen Çömez, “Dünyanın en verimli, en bereketli topraklarında feryat yükseliyor. Bu kadar mümbit, bu kadar bereketli topraklarda çiftçimiz, üreticimiz ve tüketicimiz sıkıntıda. Bunun önüne geçebilmenin tek yolu var. Hırsızlığın, yalanın, talanın ve rantın önüne geçmek, bu milleti desteklemek, üreticiyi desteklemek, köylüyü desteklemek, çiftçiyi desteklemek, hayvan yetiştiricisini desteklemek ki bunlar yapılsın. Millet de daha makul fiyatlara hem kıymasını hem de bütün gıdasını alabilsin. Biz bunu yapacağız. Söz veriyoruz. Çiftçimize ve hayvan yetiştiricimize sonuna kadar destek vereceğiz.” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir