GenelİlçelerKültür & Sanat

‘Antandros’dan Günümüze Antik Zaman Sofraları’

Antandros tarihi ve arkeolojisi, Antandros Mutfak Kültürü ile ilgili makalelerinin yer aldığı ‘Antandros’dan Günümüze Antik Zaman Sofraları’ kitabı basıldı. Kitabın imza günü 6 Haziran saat 13:00’de Kuvayi Milliye Müzesi’nde gerçekleştirilecek.

Kazı başkanı Prof. Dr. Gürcan Polat’ın Antandros tarihi ve arkeolojisi, Doç. Dr. Yasemin Polat’ın Antandros Mutfak Kültürü ile ilgili makalelerinin yer aldığı kitap, Edremit Ticaret Odası’nın ana sponsorluğunda dernek üye ve gönüllülerinin desteği ile Arkeoloji Sanat Yayınlarında basıldı. 6 Haziran 2023 Salı günü saat 13:00 de, Balıkesir Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde (Kuvayi Milliye Müzesi) sanat tarihçisi ve fotoğraf sanatçısı Firdevs Sayılan’ın kazı çalışmalarını anlatan fotoğraf sergisi ile başlayacak olan etkinlik, derneğin ilk kültür yayını olan ve bir proje sonucu ortaya çıkan ‘Antandros’dan Günümüze Antik Zaman Sofraları’ kitabının yazarı Nurdan Çakır Tezgin’in ayrıca kitaba makaleleriyle katkıda bulunan kazı başkanı Prof. Dr. Gürcan Polat ve Doç. Dr. Yasemin Polat’ın katılacağı imza ve söyleşi ile devam edecektir. Yazar Veli Dalbudak’ın yazdığı “Antandros Roma” kitabı da aynı gün ilk kez yazarın katılacağı imza ve söyleşi ile okurlarıyla buluşacak. Geçtiğimiz yıl çıkan ‘Antandros’daki Kimmerya’ kitabının yazarı Şahin Boran da imza ve söyleşi ile açılışa katılacak.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle hazırlanan etkinlikte derneğin açtığı kurslarda üretilen Antandros temalı ürünler de sergilenecek olup, katılımcılarla antik sikke basımı ve mozaik atölyesi yapılacaktır.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir