Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; Balıkesir’in yiyecek ve içecek kültürünü konu alan dergisi ile Balıkesir adına gurur veren bir çalışmaya imza attı.
Balıkesir’in zengin mutfak kültürünü okuyucularla buluşturan “Yemek Kültür Dergisi Isırık” şehrimizin damak tadını ve kültürel öğelerini sunması bakımından önem arz ediyor. Hotaşlar Ekşi Maya Ekmeği, Haluj ve Şıpsı Paste, Kaymaklı Salata, Balıkesir Saçaklısı, Cevizli Şeker, Analı Kızlı, Esnaf Lokanta Kültürü, Manyas’ta Peynirin Peşinde, Yenikavak Gürcü Yemekleri, Höşmerim gibi birçok başlık altında öğretmen, öğrenci ve ilgili paydaşların bilgi ve emekleriyle hazırlanan dergi; Balıkesir’in tarihini, geleneklerini ve lezzetlerini keşfetmeye okuyucularını davet ediyor.
İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı, yemek tutkunları ve farklı kültürleri keşfetmeyi seven herkes için keyifli ve bilgilendirici bir okuma deneyimi sunan derginin tanıtım programına katıldı. Tanıtımda, Balıkesir’in yemek alışkanlıklarını, yemek pişirme tekniklerini ve yemekle ilgili ilginç detayları ele alan derginin farklı türden yazılarıyla okuyucularına zengin bir içerik sunduğu vurgulandı.
Programda konuşmalarını gerçekleştiren İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı, “Kadim medeniyetlerin hayat bulduğu bir coğrafya olan Balıkesir’imizde kültürel zenginlik ile birlikte gastronomi de ayrı gelişmiş olup Anadolumuzun bütün birikimini ilimizde bulabiliyoruz. Mesleki ve teknik eğitim veren liselerimiz alanlarına göre kurgulanan bölüm ve atölyelerle ilimizin bu zenginliklerini geleceğe taşıma, gelecekte bu alanlarda üretme ve bu alanları geliştirme fırsatı sunuyor. “ISIRIK” dergisi sadece okulumuzun ürünü değil iş birliği içerisinde gerçekleştirilen kollektif bir çalışma. Bu çalışmada emek veren, katkı sunan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, “Kendini gerçekleştirmek diye iyi hissetme durumu vardır. Dergiyi tasarlayan, düşünen, katkıda bulunan, bu noktada çözüm üreten herkes yorgunluğunu atarak kendini iyi hissetmiştir. Okullarımız sadece bilgi ve becerinin aktarıldığı kurumlar olmaktan çıkarak üreten kurumlar oldu. İmece ruhu ile sizler amatör bir ruhla profesyonel bir çalışma çıkararak bunu başarmışsınız.” diyerek emeği geçenleri tebrik etti.