EğitimGenelİlçeler

Müdür Demir, Öğrencilerle Buluştu

İl Millî Eğitim Millî Eğitim Müdürü Murat Demir, öğretmen, öğrenci ve okul yöneticileriyle bir araya gelerek sahadan dönütler aldığı okul ziyaretleri kapsamında Karesi ve Altıeylül ilçelerindeydi.

Eğitimde yenilikçi yaklaşımlar ve güçlü iletişim ağları oluşturmak adına, Müdür Murat Demir, Dr. Ayşe Hümeyra Ökten Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve General Kemal Balıkesir Ortaokulunu ziyaret etti.
Öğretmenlerle yapılan toplantılarda “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” üzerine önemli değerlendirmelerde bulunuldu. Müdür Demir, “Eğitimde sürdürülebilir başarı, öğretmenlerin sevgi, ilgi ve çabasıyla mümkündür,” diyerek öğretmenlerle fikir alışverişinde bulundu. Eğitimde niteliği artırmak ve yenilikçi yaklaşımlar geliştirmek amacıyla bu modelin önemini vurguladı.
Ziyaretler sırasında; Müdür Murat Demir, öğrencilerle birebir sohbet etti ve onların eğitim öğretime dair beklentilerini dinledi. Gözlerindeki ışığın, Türkiye’nin aydınlık geleceğini temsil ettiğini belirten Müdür Demir, “Erdem, Değer, Eylem” ilkelerinin altını çizdi. Bu ilkeler doğrultusunda, “Eğitim sadece bilgi aktarımı değil, aynı zamanda erdemli bireyler yetiştirme sürecidir.” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, “Erdem, bireyin ahlaki ve etik değerlerini yansıtırken; değerler, toplumun ortak paydasında buluştuğu temel prensipleri ifade eder. Eylem ise bu erdem ve değerlerin günlük hayatta pratiğe dökülmesi anlamına gelir. Eğitimde başarı, sadece akademik başarıyla sınırlı değildir; öğrencileri topluma faydalı, ahlaklı ve bilinçli bireyler olarak yetiştirmek de eğitim sürecinin temel amacıdır.” diyerek Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin geleceğin nesillerini nasıl şekillendireceğini anlattı.
Ziyaretlerin sonunda, Müdür Murat Demir, öğretmenlerin gösterdiği emeklerin karşılığını hiçbir teşekkürün karşılayamayacağını belirterek, onların eğitimdeki vazgeçilmez rollerine vurgu yaptı. “Gelecek, birlikte inşa edilecek,” diyerek, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti.