EğitimGenel

‘Meslek Liseleri Hayata Dokunuyor’

Hem deprem bölgesinde bulunan hem de bölgeden ilimize misafir gelen vatandaşlarımıza, atölyelerinde ürettikleri ürünlerle destek olan Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri; Okul Müdürü Ayhan Kılıç ile birlikte İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı’yı ziyaret ederek devam eden ve planlanan çalışmalarını paylaştılar.

İl Müdürlüğünde gerçekleştirilen ziyarette; alan öğrencileri ve alan öğretmenleri iş birliği ile taze makarna ve erişte çeşitleri, geleneksel erişte, kuru pasta, şerbetli tatlılar ve çörek çeşitleri üretilerek ürünlerin atölyelerde işlendiği; deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza ve ilimize bölgeden gelen misafirlerimize ulaştırıldığı, “Meslek Liseleri Hayata Dokunuyor” projesi kapsamında depremden etkilenen aileler ve çevredeki dar gelirli ailelere ziyaretler yapılarak ürün paketleri hediye edildiği belirtildi.
Kendi ürettikleri ürünlerle depremden etkilenen ailelerimiz ile ihtiyaç sahibi evlere ulaşarak duyarlı davranış gösteren öğrencileri tebrik eden İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı; “Kadim bir millet olarak bizler zor günlerde birlikte olmayı, dayanışma içerisinde, sabırla ve el ele vererek kötü günlerin üstesinden gelmeyi biliyoruz. İlimizdeki meslek liselerimizin tümü bu zor zamanlarda; gece gündüz demeden ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak, acıları biraz da olsa hafifletebilmek adına çok çalıştılar. Hassasiyetle ve özveriyle yapmış oldukları yardım destekleri için katkıda bulunanlara, okulumuza ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” sözlerini söyledi.
260 öğrenci ve 7 alan öğretmeni ile alan kapsamında Gıda Teknolojisi Dalı, Hububat İşleme ve Sebze-Meyve İşleme sertifika programları uygulayan Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine; “Gıda Kalite Kontrol Analiz Laboratuvarı, Gıdalarda Mikrobiyolojik Analiz Laboratuvarı, Gıda Üretim Teknolojisi Atölyesi ve Unlu Mamüller Üretim Atölyeleri”nde; gıda kalite kontrolü ile gıda üretimi eğitimi uygulamalı olarak veriliyor. Hububat işleme programı kapsamında üretim izni de alınarak unlu mamüller üretim atölyesinde; öğrencilerimiz tarafından taze makarna, erişte çeşitleri, geleneksel erişte, kuru pasta ve çörek çeşitleri üretimi yapılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir