GenelİlçelerSiyaset

‘Dertleri Çözmek için Kolları Sıvadık’

2 ay sonrasına ultrason randevusu verilen bir vatandaş Çömez’e dert yandı. Çömez ise şehir hastanelerinin rant hastaneleri olduğunu söyleyerek “Hizmet verecek olan binalar değil, ülkenin doktorlarıdır.” dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Balıkesir Milletvekili Adayı Turhan Çömez, Ramazan bayramının ilk günüde Balıkesir Sındırgı’da kamu hastanesinin aylar sonrasına randevu vermesinden dolayı sıkıntı çeken bir vatandaşla karşılaştı. Sındırgı’nın Yüreğil Mahallesi’nde ikamet eden Halil Dündar, Çömez’e, Nisan ayı başında hastaneye giden eşi Fadime Dündar’a teşhis konulması için doktorların iki ay sonraya ultrason randevusu vermesinden yakındı. Devlet hastanelerinden randevu alamayan vatandaşların özel hastanelere mahkum edildiklerini belirten Dündar, “Eşim ağrıları arttığı için duramıyor. Ultrason çekilemediği için teşhis konulamadı. Muayene olduktan sonra ertesi günü hastaneye yeniden geldik. Bizi özel hastanelere mecbur bırakıyorlar. 3 kez Balıkesir’e gitmektense bir kez özel hastaneye gidiyorum.” dedi.

“BETON KÜLTÜRÜYLE GENÇLERİN GELECEĞİ BORÇLANDIRILDI”

Türkiye’de son zamanlarda hasta garantili hastaneler yapıldığını söyleyen Çömez, gençlerin geleceğinin ipotek altına aldığını ifade ederek “bu hastaneler yurt dışından gelen kredilerle birilerinin ceplerini doldurmak için yapıldı ve bizim çocuklarımızın gelecek 15-20 yılı ipotek altına alındı. Bu binalar normal ederinin 3-4 katı paralarla yapıldı. Beton ekonomisi üzerinden insanlar zengin edildi, yavrularımız borçlandırıldı.” dedi. Çömez sözlerini şöyle sürdürdü:
“Erdoğan, doktorlara “giderlerse gitsinler” demiştin. Bu lafı söylediğinden beri binlerce doktor ülkeyi terk etti. Ben vatanıma sevdalıyım, ülkeme sevdalıyım. Terk ettim İngiltere’deki kariyerimi, geldim. Şimdi burada kardeşlerimle dostlarımla hemhal oluyorum. Dertleriyle dertleniyorum. Memleketimde bölgemde hizmet etmeye gayret ediyorum.”dedi.

“ÜLKENİN SAĞLIK SİSTEMİNİ ÇÖZECEK OLAN BİNALAR DEĞİL, DOKTORLARDIR”

Geçtiğimiz günlerde Erdoğan’ın kendisine “doktor müsveddesi” dediğini hatırlatan Çömez, şöyle konuştu:

“Diplomasını ortaya koymaya yüreği olmayan birinin, benim iki tane diplomama laf etmeye hakkı yok. Sabahtan akşama beton kültürüyle üretilmiş olan ve inanılmaz bir rant mekanizması haline dönüşen şehir hastanelerinin varlığıyla övünerek bununla siyaset yapanlara sesleniyorum. İşte Nisan ayının başından beri bekleyen vatandaşımıza Haziran ayında verilen bir ultrason randevusu burada. 2 ay sonraya randevu verilmiş. Hizmet verecek binalar değil, ülkenin sosyal sermayesidir, doktorlarıdır. Bu ülkenin sağlık sistemini çözecek olan binalar değil, doktorlardır. Bu ülkenin temelinde doktorların ruhu vardır.”

“14 MAYIS’TAN SONRA BÜTÜN SORUNLARI ÇÖZECEK İYİ KADROLAR GELİYOR”

1918’li yıllarda Mekteb-i Tıbbiye-i Adliye-i Şahane’de bir grup doktorun 14 Mart günü İngilizler’e isyan bayrağını açtığını anlatan Çömez, isyan bayrağını açan doktorların arasında Balıkesir’in Sındırgı ilçesinden bir doktorun yer aldığını söyledi. Çömez, ülkenin temelinde doktorların olduğunun altını çizerek “Çok az kaldı. 3 hafta sonra bütün bu sorunları çözecek IYI kadrolar geliyor. Bu ülkenin bağrından yetişmiş çocuklar inşallah Ankara’ya geliyor. Bu dertleri çözmek için kolları sıvıyor. Hepimize şimdiden hayırlı olsun.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir