EğitimGenelSiyaset

Genel Başkan Ali Yalçın Balıkesir’de

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Balıkesir 2 No’lu Şube’nin hizmet bürosunun açılışına, 1 ve 2 No’lu şubelerin divan toplantısına katıldı.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın geçtiğimiz 30 Kasım Perşembe ve 1 Aralık Cuma günü Balıkesir’de bir dizi açılışlara katılarak düzenlenen il divan toplantısına katıldı.

Balıkesir 2 No’lu Şube’nin bürosu hizmete açıldı
Yalçın, ilk olarak, Balıkesir Üniverstiesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu’yu ziyaret etti, ardından Balıkesir Üniversitesi Çağış Kampüsü’nde yer alan Eğitim-Bir-Sen Balıkesir 2 No’lu Şube’nin hizmet bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Yeni hizmet bürosunun hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, emeği geçenlere teşekkür eden Yalçın, sendika binalarının, dostlarla bir araya geldikleri, kaynaştıkları, dertleri paylaştıkları ocak, Türkiye’nin, eğitim çalışanlarının ve insanlığın meselelerine karşı tavır geliştirdikleri mutfak olduğunu dile getirdi. Yalçın, “Üyelerimizin sorunlarını çözmek, memnuniyetini artırmak ve onlara daha iyi hizmet etmek için emek veriyor, ter akıtıyoruz. Yeni hizmet büromuzun hayırlı işlere imza atmaya vesile olmasını diliyor, Şube Başkanımız İbrahim Aydın’ın şahsında şube yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum” dedi.

Örgütlü gücümüzü büyüterek mücadeleye kararlı bir şekilde devam edeceğiz
Yalçın, daha sonra, Eğitim-Bir-Sen Balıkesir 1 ve 2 No’lu şubelerin divan toplantısına iştirak etti. Divan Toplantısına, Memur-Sen Balıkesir İl Başkanı ve Eğitim-Bir-Sen Balıkesir 1 Nolu Şube Başkanı Ercan Kurter, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Eğitim-Bir-Sen Balıkesir Şubesine bağlı 20 İlçe Başkanı ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, 1 Nolu Şube Kadın Komisyonları, Eğitim-Bir-Sen Balıkesir 2 Nolu Şube Başkanı Prof. Dr. İbrahim Aydın ve Yönetim Kurulu Üyeleri ve Temsilcileri katıldı. Toplantı, Memur-Sen Balıkesir İl Başkanı ve Eğitim-Bir-Sen Balıkesir 1 Nolu Şube Başkanı Ercan Kurter ve Eğitim-Bir-Sen Balıkesir 2 Nolu Şube Başkanı Prof. Dr. İbrahim Aydın’ın açılış ve selamlama konuşması ile başladı. Ardından sözü Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın aldı.Eğitim çalışanlarının, kamu görevlilerinin sorunlarının çözülmesi, taleplerinin karşılanması için çalışıp çabaladıklarını kaydeden Yalçın, “Biz üyesini merkeze alan, ülkesinin sorunlarına duyarlı, ülkesi ve milleti için hizmet üreten, insanlığın sorunlarını mücavir alanımız içerisinde addeden ve ona ilişkin tavır geliştiren toplum vicdanını harekete geçiren bir sendikayız” şeklinde konuştu.
Amaçlarının, üyelerinin, eğitim çalışanlarının mali, özlük ve sosyal haklarını korumak, geliştirmek; sorunlarına çözüm bulunmasını sağlamak, eğitimin daha nitelikli hâle gelmesi için emek harcamak, vesayetin izlerinden tamamen arındırılmasını temin etmek, eğitim çalışanlarının işinin başına daha huzurlu bir şekilde gidebilmelerini sağlamak olduğunu vurgulayan Yalçın, şöyle devam etti: “Bu anlamda sorumluluğumuzu hakkıyla yerine getirmeye çalışan bir teşkilatız. Sorunları çözmek için çaba harcıyor, iyi bir eğitim için akıl teri döküyoruz. Bizim büyük bir davamız, ulvi bir gayemiz var. Samimiyetle, iyi niyetle azim ve kararlılıkla yol almanın çok büyük sonuçlar doğurabileceğinden hareketle adımlarımızı attık ve bugünlere geldik. Bununla da yetinmeyeceğiz. Daha almamız gereken çok yol, atmamız gereken adımlar, çözmemiz gereken sorunlar, yapmamız icap eden işler var.”
Yalçın, “4688 sayılı Kanun’da değişiklik, öğretmenlerin alan değişikliği iş ve işlemlerinin yapılması, sıra tayininin yeniden hayata geçirilmesi, yönetici görevlendirme ve öğretmen atama yönetmeliklerinin eğitim çalışanlarının haklarının korunması ekseninde değiştirilmesi, depremden etkilenen bölgelerdeki kamu personelinin çalışma şartlarının iyileştirilmesi, DYK kurslarında memur ve hizmetli personel yönünden sayı sınırlamasının kaldırılması, üniversite idari personelinin üniversitelerarası yer değiştirebilmesi, görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavlarının kurumların keyfine bırakılmayarak ihtiyari değil zorunlu olması, birinci dereceye yükselen tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmesi için çözüm üretilmesi” başta olmak üzere yaptıkları çalışmaları anlatarak, “Mücadeleye örgütlü gücümüzü büyüterek kararlı bir şekilde devam dedik” ifadelerini kullandı.
İl Divan Toplantısının ardından Memur-Sen İl Başkanı ve Eğitim-Bir-Sen Balıkesir 1 Nolu Şube Başkanı Ercan Kurter ile Eğitim-Bir-Sen Balıkesir 2 Nolu Şube Başkanı Prof. Dr. İbrahim Aydın Genel Başkan Ali Yalçın’a birer hediye takdim etti.
Genel Başkan Ali Yalçın program kapsamında bir okul ve öğretmenler odası ziyareti gerçekleştirdi. Karesi Balıkesir Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ile bir araya gelen Ali Yalçın, eğitim gündemini değerlendirdikten sonra okul öğretmenlerinin sorularını cevapladı. Okul İdaresi ve öğretmenler Genel Başkanın ziyaretinden duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir